Go Ami - Peliprojekti

Riveria, Outokumpu

Go Amin ideointi ja toteutus oli joustavaa ja asiakaslähtöistä. KollektiWe toteutti projektin toiveemme huomioiden ja asiantuntevasti. Olemme saaneet hyvää palautetta opoilta, joille peli on suunnattu työkaluksi opotunneille sekä nuorilta pelaajilta, jotka ovat ihastuneet muunneltavaan hahmoon ja sopivan haastaviin pelikenttiin.

Jaana Timonen, Riveria Outokumpu

Linkit

Projekti

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Outokummun yksikössä haluttiin lisää näkyvyyttä ja tietoisuutta isommalle yleisölle alueen koulutuksista. Yhdessä suunnitteluryhmän kanssa ideoimme mainospelin jossa pelaaja pääsee tutustumaan Outokummun koulutustarjontaan viihdyttävällä tavalla.

 

Pelissä ohjastetaan hahmoa nimeltä Ami Okulan fiktiivisessä kaupungissa, jossa monenlaiset yrittäjät ja työpaikat toimivat. Osaamispisteiden keräämisen ja erilaisten asusteiden avaamisen ohella Ami tasoloikkailee läpi työpaikkojen, pelaajan samalla oppien eri alojen työtekniikoista, välineistä, työllistymisestä ja vaatimuksista.

 

Tuotanto kesti kokonaisuudessaan puoli vuotta, josta varsinaista pelinkehitystä oli noin kolme kuukautta jonka aikana toteutettiin pelimekaniikka, pelin visuaalinen ilme ja kaikki sisältö. Pelin moottorina toimii Unity, mallit sekä animaatiot on toteutettu Blenderillä. Tuotantotiimiin kuului projektin aikana seitsemän henkilöä designin, koodin ja grafiikan parissa.

 

Go Ami valmistui aikataulussa ja julkaistiin 5.10.2017 Lammenkadun kampuksella avoimien ovien aikana. Peli on saanut vaihtelevaa palautetta ja jatkaa kehitystään.

 

Peli on ilmainen ja sen voi ladata Androidilla Playstoresta tai Applen Appstoresta. Peli on myös pelattavissa selaimella osoitteessa: www.riveria.fi/goami

Kuvia